Ta ansvar för din frihet kvinna!

DNs ledarsida kan man idag läsa ett par kloka rader om kvinnors rätt till och ansvar för sin frihet. SvD Brännpunkt är som vanligt också läsvärd! Enligt statistik arbetar kvinnor fortfarande betydligt mer i hemmen än vad männen gör. Det är inte så förvånande. Fortfarande är förväntningarna på vad en kvinna, mor eller dotter med avseende på dessa epitet ska prestera än dito för den genomsnittlige mannen.

Hur kommer vi ifrån förväntningar? Enkelt! Vi ställer inte upp. Kvinnor håller i allmänhet sin omgivning under armarna och ser till att allt funkar. Gör jobbet som ingen ser och tackar för. Gör jobbet som saknar pensionsgrund. Gör detaljerna som får helheten att stämma.

Kanske är det ett kvinnligt biologiskt betingat drag att underkasta sig och intuitivt förstå vad som krävs utöver det självklara. Men i ett socialt system där männen har satt spelreglerna måste vi antingen spela på samma villkor eller skaffa oss mandat för en ändring av reglerna. Och det gör vi som sagt genom att titta på oss själva, männen i våra liv och våra beteenden. Tar du ansvar för din frihet?

Annonser

Om annaregnbage

Anna Regnbåge vill sprida ljus och kärlek i världen!
Det här inlägget postades i Hållbar samhällsutveckling och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s